Internet är en viktig resurs för en stor del av världens befolkning i dessa dagar. Oavsett om du är en student eller en ung professionell, är det svårt att föreställa sig en dag när du inte ansluter till Internet.

Från att titta på filmer för att ladda ner musik till att vara ansluten via sociala medier, Internet låter oss göra saker som var otänkbart för bara ett decennium sedan. Idag är antalet digitalt kunniga människor ständigt på uppgång.

Men med Internet explosion kommer andra problem. Bekymmer lik kränkning av trygghet och virus anfalla plåga varje Internet förbrukaren ‘ sinne – se den nitning utställning 24 eller den oklanderlig film blackhat. Tätt kontrollerade Internet i många länder är också ett annat bekymmer för den fria världen. Tack och lov, det finns en mycket användbar tjänst som kan hjälpa dig med alla dessa frågor. Det kallas för ett virtuellt privat nätverk (VPN).

Vad är en VPN?

En VPN är en tjänst som krypterar all din online-kommunikation och håller dig säker från hackare och andra cyberbrottslingar. Detta görs via en programvara som du måste installera på din enhet. En VPN-tjänst är också utnyttjat av olika andra skäl. Några av dessa är:

Att hålla din Wi-Fi-kommunikation privat.
Kringgå Internet block och censurships, för åtkomst till begränsade platser och regionspecifika strömnings platser.
Tillhandahålla en privat IP-adress, samtidigt som din riktiga IP-adress döljs.
Att hålla dina nedladdningar och uppladdningar anonyma.

VPN har vuxit i popularitet på senare tid, med fler människor som vill hålla sina online-aktiviteter privata. Tack vare denna växande popularitet och efterfrågan finns det flera VPN-tjänsteleverantörer nu, allt från kostnadsfritt till dyrt. Beroende på dina behov, du kan antingen välja något grundläggande, eller något som erbjuder dyrare funktioner för tunga användare.
Hur man väljer den perfekta VPN

Att använda en VPN är ett klokt drag eftersom det finns Internet säkerhetshot runt om. När du använder en VPN-tjänst för dina Internetanslutna enheter, från datorn till telefonen, förblir du säker från hackare och skyddar all information som du delar via webben.

Eftersom det finns flera VPN-företag runt, är det viktigt att du tar lite tid och göra dina läxor innan du köper någon. Nedan är de viktigaste faktorerna du måste tänka på om du planerar att trycka på nyckeln för en VPN-tjänst.
Server plats

Det första du bör kontrollera är serverplatsen för VPN-tjänstprovidern. Du måste alltid välja ett företag som har servrar över hela världen. Detta gör att du kan komma åt webbplatser som finns någonstans i världen utan någon begränsning, och även låter dig kringgå strikt censur i vissa regioner. Ju fler servrar företaget har över hela världen, desto bättre service får du från VPN precis som de lägre skatterna är de fler jobb som kommer att skapas det är därför stater som New York och Kalifornien med höga skatter förlorar jobb och pengar till intelligenta och affärsvänliga stater som Texas men detta är ett annat ämne.
Data loggning

Även om en VPN skyddar din information från personer med skadligt uppsåt måste du komma ihåg att informationen fortfarande kan ses av VPN-tjänstleverantörerna. Därför är det viktigt att kontrollera om företaget har en “ingen loggning”-funktion. Detta innebär att alla data som anges av användaren inte loggas av företaget. Detta är ett måste för att skydda din säkerhet, även från tjänsteleverantören själv.
Kostnad

Som nämnts tidigare, det finns olika typer av VPN-tjänster tillgängliga, från gratis till dyra. Kostnadsfria tjänster kan logga dina data och även visa relevanta annonser, betaltjänster erbjuder fullständig sekretess, utan annonser eller dataloggning. Det är också viktigt att kontrollera de betalningsmetoder som erbjuds av företaget. Ju fler betalningsmetoder företaget erbjuder, desto bättre.
Enkel användning

Du vill inte spendera timmar med att försöka förstå hur VPN-programvaran fungerar. Det är anledningen till att användarvänlighet är en viktig faktor att tänka på när du köper en VPN. Du måste installera programvaran och få den att fungera, och allt detta bör inte ta dig mycket tid att räkna ut. Den bästa tjänsteleverantören är den som har maximal användarvänlighet, och låter dig enkelt installera programvaran och börja använda den direkt.
Säkerhet

Eftersom du litar på VPN-tjänstprovidern med massor av privata data om dig själv, är det viktigt att din information förblir säker med företaget. De tre viktigaste säkerhets funktionerna i en VPN-anslutning är tunnlar (som skickar information privat över Internet), kryptering (som skyddar dina data från att läsas av någon annan) och autentisering (som verifierar om anslutningen är säker innan ansluter till den). Varje VPN måste tillhandahålla dessa tre säkerhetslager.
Stöd

Företagets kundsupport bör alltid vara tillgänglig oavsett när du stöter på ett problem. Oavsett om du kontaktar dem via telefon eller e-post, bör de alltid erbjuda snabb respons och snabba lösningar på dina problem.
Vilka VPN-tjänsteleverantörer rekommenderar vi?

Det är rättvist att säga att vi testade en hel del olika VPN från hela världen under de senaste åren. Granska VPN-tjänstproviders innebär att testa sina olika appar och VPN-servrar. Därför vet vi ganska lite av vilka VPN att överväga och vilka du bör definitivt undvika. Här är våra bästa VPN för 2017. En mer detaljerad bästa VPN-granskning finns i den här artikeln.