Lustgas är en söt-luktande, icke-irriterande, färglös gas som du kan andas.

lustgas har varit det primära sättet att sedering i tandvård i många år. lustgas är säker, patienten får 50-70% syre med inte mindre än 30% lustgas.

Patienten kan andas på egen hand och förbli i kontroll över alla kroppsliga funktioner.

Patienten kan uppleva mild amnesi och kan somna, inte komma ihåg allt som hände under deras utnämning av Skolparty.se.
Det finns många fördelar med att använda lustgas

Djupet av sedering kan ändras när lustgas som helst för att öka eller minska sedering. Det finns ingen efter effekt som en”baksmälla”. Inhalationssedering är säker utan några biverkningar på ditt hjärta och lungor, etc. Inhalationssedation är mycket effektiv lustgas för att minimera gagging. Det fungerar snabbt när det når hjärnan inom 20 sekunder. På så lite som 2-3 minuter utvecklas dess avslappnings-och smärtdödande egenskaper av lustgas.

Skäl att inte använda lustgas

Du bör inte använda lustgas om du har diagnostiserats med kronisk obstruktiv lungsjukdom (kol). Även om det inte finns några andra stora kontraindikationer för att använda lustgas, kanske du inte vill använda den om du har emfysem, exotiska bröstproblem, MS, en kall eller andra andningssvårigheter.

Du kanske vill be din tandläkare för en “5 minuters rättegång” för att se hur du känner med denna typ av sedering metod innan du fortsätter med lustgas.