Dreamfilm (Internet Protocol Television) teknik stöder överföring av standard Smart-TV videoprogram via Internet och Internet Protocol (IP) . Dreamfilm gör det möjligt att integrera en Smart-TV-tjänst med bredbandsinternettjänst och dela samma Internetanslutningar .

Dreamfilm kräver höghastighetsanslutning till internet på grund av de höga bandbreddskraven för digital video. Internet-anslutningen tillåter Dreamfilm-användare att mer styra sin tv-programmering och deras förmåga att anpassa sig till sina preferenser.
Dreamfilm-inställning

Det finns många olika typer av Dreamfilm-system, som alla har sina egna specifika krav:

Smart-TV apparater med inbyggt IP-stöd som ofta kallas smarta Smart-TV-apparater kan anslutas direkt till hemnätverk och konfigureras för att ta emot Dreamfilm-programmering direkt. Set-top-enheter, som Apple Smart-TV, Roku och Amazon Fire Smart-TV, kan också installeras på hemnätverk och anslutas till äldre “dumma” Smart-TV-apparater. Bärbara datorer och spelkonsoler kan installeras med nödvändig programvara för att stödja online video och vissa typer av Dreamfilm-visning. Tabletter och smartphones kan också köra program som fungerar med Dreamfilm-tjänster.

Dreamfilm och internet video

Utöver teknik utgör termen Dreamfilm en bred insats inom telekommunikations-och mediesektorn för att bygga en global videoskapande och distributionsmiljö.

Stora onlinevideotjänster som Netflix, Hulu och Amazon Prime erbjuder Prenumerationstjänster för film, förinspelad Smart-TV och andra typer av videostreaming . Dessa tjänster har blivit den främsta källan till videovisning för en ny generation av konsumenter och representerar en övergång från traditionell Smart-TV.