Mycket konsumeras av veganer och vegetarianer, vegetabiliska proteiner har essentiella aminosyror för kroppens korrekta funktion. De hjälper till vid produktion av hormoner, antikroppar och enzymer, och proteinbrist kan orsaka obalans i hela kroppen. Köp därför Vegetabiliskt protein från Snorbilligt.se .

Proteinkällor är vanligtvis alltid relaterade till livsmedel av animaliskt ursprung, men vad många människor inte vet är, att olika vegetabiliska livsmedel också är rika på protein och kan vara bra ersättningskällor.

I den här artikeln kommer du att lära dig om:

Varför vi behöver konsumera protein; vegetabiliska proteiner X animaliska proteiner; livsmedel som är källor till vegetabiliskt protein; vegetabiliska proteintillskott. Vi själva brukar köpa Vegetabiliskt protein från Snorbilligt.

Varför behöver vi konsumera protein?

Proteiner är molekyler som består av en eller flera aminosyrakedjor som är ansvariga för reparation och tillväxt av kroppsvävnader.

De hjälper också till vid produktion av hormoner, enzymer, neurotransmittorer och antikroppar. De bidrar också till transport av ämnen i kroppen, ersättning av energiutgifter för celler, cellulär metabolism och muskelkontraktion.

Enligt International Vegetarian Union är den rekommenderade dagliga konsumtionen av protein 0,8-1gram för varje kilo vikt. Rekommendationen kan ökas beroende på individens livsstil och därför är näringsövervakning viktigt för att definiera lämplig mängd.

Snart blir det klart att människokroppen inte kan överleva på ett hälsosamt sätt utan denna grupp makronäringsämnen. Detta beror på att proteiner deltar i nästan alla kemiska reaktioner i kroppen, stimulerar väsentliga funktioner för fysisk utveckling.
Vegetabiliska proteiner X animaliska proteiner

Både växt-och djurproteiner kan möta behoven hos detta makronäringsämne dagligen.

I allmänhet bryts proteiner, när de når magen efter matsmältningen, ner i aminosyror, som delvis absorberas. Resten används vid konstruktion av nya proteiner.

Denna absorptionsprocess sker annorlunda för växt-och djurproteiner. Andra variationer mellan dem kan ses i tabellen nedan:

Förutom snabbare absorption innehåller vegetabiliskt protein en mindre mängd fett och är fri från dåligt kolesterol, vilket skyddar hjärthälsan. Grönsaker är fortfarande rika på fiber och arginin-en aminosyra som är direkt kopplad till ökad immunitet och skydd av kroppen mot infektioner.

Även om animaliskt protein förser människokroppen med alla essentiella aminosyror, ger konsumtionen av växtproteiner flera andra hälsofördelar.

Vegetabiliska livsmedel rika på protein

Det är redan känt att livsmedel av animaliskt ursprung har hög proteinhalt, men vissa grönsaker erbjuder också bra mängder av detta makronäringsämne.

Tänk på det, vi har separerat tio källor till vegetabiliskt protein som du kan inkludera i din kost: