På grund av dess högt kaloriinnehåll, kan gainer teknik orsaka övervikt viktökning. Som medicin & vetenskap i Sport & motion Notes, de flesta människor antingen överskattar eller underskatta deras kaloriintag och energiförbrukning. Om du inte väger maten och spårar dina makron är det svårt att berätta hur många kalorier du faktiskt äter.

Om du använder massa teknik som en del av en balanserad kost, det är osannolikt att orsaka att du får övervikt. Men de som inte korrekt övervaka deras kaloriintag kan lätt sätta på pounds. Dessutom, detta tillägg är hög i kolhydrater, som ytterligare främjar viktökning.

Kolhydrater omvandlas till glukos efter intag och sedan lagras som glykogen i levern och musklerna. Varje gram glykogen rymmer cirka 3 gram vatten, vilket innebär att en hög carb intag kan leda till vätskeretention. Ovanpå det, om din glykogen butiker redan är fulla, eventuella överskott kolhydrater kommer att lagras som fett.

Läs mer: hur konverterar kolhydrater till fett?
Uppblåsthet och matsmältningsbesvär

Förutom kolhydrater innehåller https://snorbilligt.se/ vassleprotein, kreatin och sukralos. Dessa ingredienser kan orsaka uppblåsthet och förtäring. Vassleprotein är mer benägna att påverka matsmältnings funktionen hos dem som är laktosintoleranta eller allergisk mot mjölk. De kan uppleva illamående, magont, gas, förändringar i tarmvanor och andra symtom.

Läs mer: vassleprotein och mejeri intolerans

Matsmältningsenzymerna i Mass teknik kan hjälpa, men det kanske inte är tillräckligt för personer med laktosintolerans. Allt handlar om hur kroppen reagerar. Sukralos bara gör saken värre. Detta konstgjorda sötningsmedel kan förändra tarmen mikrobiome, påverkar maghälsa. En dåligt fungerande tarm kan leda till nedsatt immunförsvar, förstoppning, diarré och metabola problem.
Minskad insulin känslighet

Den kolhydrater i massa Tech kan orsaka blodsocker spikar följt av krascher. Sukralos höjer insulin och glukosnivåer, öka risken för typ II diabetes, insulinresistens och metabola sjukdomar. Forskare har också kopplat det till en högre risk för cancer.

Även om det är sant att kolhydrater stödja muskeltillväxt och reparation, det betyder inte att du ska gå överbord. För mycket av allt kan vara skadligt för din hälsa. Med 131 gram kolhydrater per portion, är massa Tech inte det bästa valet för dem som är benägna att diabetes och hyperglykemi.
Allergiska reaktioner

Risken för allergiska reaktioner bör inte heller förbises. Mass Tech innehåller soja, ägg, mjölk, kokos och andra vanliga allergener. Dessutom är det tillverkas i en anläggning som bearbetar fisk, vete och jordnötter. Om du är allergisk eller känslig för någon av dessa ingredienser, du kan uppleva negativa biverkningar.

Också, akta dig för att massa Tech inte rekommenderar denna formel för dem som är under 18 år gammal. Detsamma gäller för gravida och ammande kvinnor och personer med någon känd eller misstänkt sjukdom.